Logotip web stranice kalnik.hr
3. studijski posjet “Raise Your Voice: Unemployment in the Center of Europe” održan diljem Soluna i Siatiste, Grčka

3. studijski posjet “Raise Your Voice: Unemployment in the Center of Europe” održan diljem Soluna i Siatiste, Grčka

Treći studijski posjet pod nazivom “Raise Your Voice: Unemployment in the Center of Europe”, održan od 13. do 15. studenog 2023., diljem Soluna i Siatiste, Grčka, predstavljao je sveobuhvatno istraživanje pitanja nezaposlenosti u europskom kontekstu, naglašavajući ulogu demokratsko sudjelovanje i e-demokracija u oblikovanju politike i građanskog angažmana.

Događaj je započeo u Solunu s primarnim ciljem olakšavanja dubokog angažmana i razmjene znanja među sudionicima. Nakon registracije, g. Ioannis Vanidis, predsjednik Instituta za društvene inovacije i koheziju, održao je pozdravne riječi. Njegovo obraćanje bilo je usredotočeno na osnaživanje demokratskog sudjelovanja te je naglasio ključnu ulogu nezaposlenosti u oblikovanju politike EU-a. Fokus je bio na stvaranju platforme za snažne rasprave i uvide u rješavanje socio-ekonomskih izazova kroz suradničke napore i inovacije politike unutar okvira EU-a.
Govornici kao što su gđa Dimitra Fantidou i gđa Alkistis Margka dali su kritične uvide u iskorištavanje e-demokracije i rekonstrukciju građanskog života kako bi se učinkovito suočili s izazovima nezaposlenosti. Ove su sesije nadopunjene radionicama na kojima su sudionici razmjenjivali najbolje prakse iz partnerskih gradova, s ciljem razvoja uključivih strategija donošenja politika.
Drugi dan u Siatisti uključivao je rasprave za okruglim stolom na temu “Digitalni alati za demokratski angažman” i “Strategije za izgradnju otpornih zajednica”, poticanje suradnje i stvaranje planova koji se mogu provesti. Kulturna večer dodatno je olakšala umrežavanje i kulturnu razmjenu među sudionicima, obogaćujući iskustvo sudjelovanja.
Posljednji dan uključivao je studijski posjet općini Voio i odjelima za donošenje odluka u Zapadnoj Makedoniji, što je sudionicima omogućilo interakciju s lokalnim donositeljima politika i istraživanje inicijativa za rješavanje problema nezaposlenosti. Događaj je zaključen refleksivnom sesijom i formuliranjem akcijskih planova, ponovno potvrđujući predanost jačanju politika EU-a putem informiranog građanskog angažmana.
Odluka da se ovom studijskom posjetu da prioritet prije sljedećih događaja naglasila je strateška razmatranja, uključujući dostupnost sudionika i logističku izvedivost. Preuređivanjem redoslijeda, projekt je maksimalizirao angažman dionika i operativnu učinkovitost, osiguravajući pravovremeno postizanje ključnih ciljeva projekta.
Sve u svemu, studijski posjet “Raise Your Voice” pokazao je primjer rigoroznog akademskog pristupa rješavanju problema nezaposlenosti u europskom kontekstu, naglašavajući strategije suradnje i inovativna rješenja za promicanje aktivnog građanstva i utjecaja na politiku.

EVENT DESCRIPTION SHEETS2  Grčka FORCEP

Skip to content