Logotip web stranice kalnik.hr
Čelnici Općine Kalnik u Bruxellesu na sastanku sa zastupnikom Ivanom Jakovčićem

Čelnici Općine Kalnik u Bruxellesu na sastanku sa zastupnikom Ivanom Jakovčićem

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić primio je 5. studenog 2014. godine u Bruxellesu skupinu čelnika hrvatskih općina i gradova te predsjednika stranaka koji su ga podržali na europskim izborima. Načelnici općina Kalnik, Ivanska i Fužine, predsjednici Banijske demokratske stranke i Nezavisnih seljaka Hrvatke te predstavnik Demokratskog centra, zastupniku Jakovčiću su predstavili razvojne projekte svojih općina i gradova.

Jakovčić sa čelnicima hrvatskih općina o korištenju EU fondova za financiranje lokalnih projekata – pogledajte OVDJE

Zanimali su se za mogućnosti financiranja tih infrastrukturnih i razvojnih projekata iz fondova EU. Upozorili su na nedostatak pravih informacija i pomoći državnih tijela u kandidiranju projekata za dodjelu novca iz blagajne EU namijenjenog zemljama članicama.
Zastupnik Jakovčić je čelnicima hrvatskih općina i stranaka zahvalio na podršci za vrijeme kampanje za izbore za Europski parlament. Najavio je da će se tijekom svog parlamentarnog mandata zauzimati za brzu realizaciju razvojnih projekata, posebice u manjim hrvatskim općinama, koji su pogodni za financiranje iz fondova EU.
„Razgovarali smo o konkretnim projektima malih hrvatskih općina. Uvjeren sam da ću kao zastupnik u Europskom parlamentu uspjeti potaknuti njihovu bržu realizaciju.“ – rekao je Jakovčić.

Tijekom posjeta zastupniku Jakovčiću gosti iz Hrvatske upoznali su se s radom, sastavom i proširenim nadležnostima Europskog parlamenta te su obišli i briselske znamenitosti.

Skip to content