Logotip web stranice kalnik.hr
Član njemačkog parlamenta Josip Juratović ponudio pomoć Općini Kalnik u realizaciji projekata

Član njemačkog parlamenta Josip Juratović ponudio pomoć Općini Kalnik u realizaciji projekata

Ove srijede, 28. listopada u prostorijama Općine Kalnik održana je tiskovna konferencija na kojoj su nazočili član njemačkog Bundestaga Josip Juratović, inače prvi i jedini Hrvat u njemačkom parlamentu, općinski načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer i njegov zamjenik Mario Filipašić. Juratović je istaknuo kako Kalnik ima veliki turistički i energetski potencijal. Svi prezentirani planovi koje sam vidio su za svaku pohvalu, zato sam i došao do vas kako bi pomogao u vašim projektima, jer sam uočio da imate želju i energiju nešto napraviti na Kalniku, istaknuo je Juratović.  “Važno je s idejom biti prvi, a vi to imate”, rekao je Juratović.

Pozivam vas da dođete u Njemačku gdje ćemo sa stručnjacima vidjeti na koje fondove aplicirati pojedine programe, dodao je. Građani moraju osjetiti perspektivu i nadu na Kalniku, rekao je Juratović. U Njemačkoj nikad ne govorimo o problemu, već o izazovu i sve smo postigli s određenom vizijom, a vi imate viziju i zato ću vam maksimalno pomoći, zaključio je Josip Juratović.

Zadovoljan sam jer je angažman na projektima koji bi trebali razviti Kalnik primijećen i u Njemačkoj, uvodno je rekao općinski načelnik. Dodao je kako je to samo potvrda da sav napor uložen do sada u projekte nije bio uzaludan. Potrebni su nam samo kontakti kako bi mogli kvalitetno prezentirati planove i krenuti u njihovu realizaciju. Pripremili smo dugoročne planove koji su vezani na infrastrukturu, a kratkoročne planove možemo realizirati programima u kulturi. Prihvaćamo poziv i doći ćemo u Njemačku dogovoriti daljnji razvoj projekata na Kalniku, istaknuo je Mladen Kešer. Nakon tiskovne konferencije Josip Juratović je kratko obišao Općinu Kalnik i rekao da bi bila velika šteta kada se gospodarski ne bi iskoristio potencijal ovog lijepog dijela Hrvatske.

Skip to content