Logotip web stranice kalnik.hr

Dodatna informacija o izdavanju propusnica OPG

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (Savjetodavna služba) izdaje propusnice za ona obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su službeno upisana u Upisnik bilo kao nositelji ili kao članovi OPG-a, a koja nisu u RPO-u.

Za one koji su članovi kućanstva, a nisu evidentirani u upisniku, ili za članove obitelji koji ne žive na istom kućnom broju, za sada Savjetodavna služba ne izdaje propusnice.

Ako su nositelji OPG-a starije osobe koje su teže pokretne, a poslove obavljaju mlađi koji nisu upisani kao članovi, tada se za propusnicu mogu obratiti lokalnom stožeru civilne zaštite.

Poljoprivrednici hobisti koji imaju malo vinograda ili voćnjaka, ako nisu upisani u Upisnik, mogu se za propusnicu obratiti lokalnom stožeru civilne zaštite.

Dio poljoprivrednika upisanih u Upisnik, a koji su stariji i nemaju mlađe članove gospodarstva, imaju problem kako doći do propusnice budući da se zahtjevi osim putem telefona i e-maila, podnose i putem web stranice https://www.savjetodavna.hr/2020/03/25/poljoprivrednicima-omoguceno-izdavanje-propusnica/. Nakon toga se generiraju iz aplikacije te vraćaju na e-mail adresu koju prilože kod zahtjeva za izdavanjem propusnica ili se preuzimaju putem aplikacije Viber i WhatsApp.

Ona gospodarstva koja nisu u mogućnosti primiti propusnicu na e-mail i spomenute aplikacije, postoji solucija da Savjetodavna služba propusnicu proslijedi na e-mail Općine Kalnik tako da poljoprivrednik može istu preuzeti isprintanu u Općini Kalnik.

Stožer civilne zaštite Općine Kalnik

Skip to content