Logotip web stranice kalnik.hr
Državni tajnik Tugomir Majdak i načelnik Mladen Kešer položili kamen temeljac za gradnju novog Trga u Kalniku

Državni tajnik Tugomir Majdak i načelnik Mladen Kešer položili kamen temeljac za gradnju novog Trga u Kalniku

 

 

Nakon što je proteklog mjeseca održano potpisivanje ugovora o javnoj nabavi na radovima rekonstrukcije Trga Stjepana Radića u Kalniku ukupne vrijednosti 6.324.793,22 kuna, nakon misnog slavlja u nedjelju, 10.12.2018. održano je polaganje kamena temeljca. Naime, sljedeće godine će križevačka građevinska tvrtka Radnik izgraditi trg koji će u potpunosti promijeniti izgled Kalnika.

Nedjeljnoj svečanosti nazočili su Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, članu Uprave Radnika Ivan Knok, predsjednik kalničkog HSS-a Rudolf Kralj, predsjednik HSS-a Koprivničko-križevačke županije Željko Jukić, ispred tvrtke Radnik Mladen Hermanović, općinski vijećnici i predstavnici vatrogasaca, udruga, poduzetnici i kalnički župnik Zlatko Lepčić.

Čelni čovjek Kalnika Mladen Kešer rekao je kako je na Trgu Stjepana Radića sam Radić održao povijesne govore. – Kalnik postaje urbana sredina. Projekt je vrijedan 6,5 milijuna kuna i drago mi je da je posao dobila jedna od najstarijih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj – građevinska tvrtka Radnik. Stjepan Radić je uvijek govorio u ime obespravljenih i ponosan sam što će novi trg nositi njegovo ime. Na trgu će biti jedan zid kroz koji će teči jedan potok i bit će reljef Stjepana Radića s porukama poput njegove slavne “Ne srljajte kao guske u maglu”- rekao je Kešer i napomenuo kako će iza trga biti izgrađena tržnica.
-Na tržnici ćemo prodavati domaće proizvode turistima i cilj je da turisti odnesu proizvode iz ovoga kraja u svoje domove. Planiramo izgraditi i šetnicu od trga prema Novom Kalniku. Nisu bitne političke boje, već da radimo zajedno za narod – poručio je okupljenima Mladen Kešer.

Ivan Knok uputio je pozdrave ispred Uprave građevinske tvrtke Radnik. -Radnik je dobio posao na natječaju, a ove godine slavimo 70 godina postojanja i 50 godina rada u Njemačkoj s 400 zaposlenih – istaknuo je Ivan Knok i zahvalio svima koji su dali povjerenje Radniku.

Državni tajnik Tugomir Majdak uputio je pozdrave i u ime potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. – Ponosan sam što će novi trg biti u čast Stjepana Radića. – Ministarstvo poljoprivrede pomaže eopćinama i gradovima kako bi poboljšali uvjete svojem stanovništvu. Općina Kalnik je aplicirala 4 projekta kroz jednu mjeru i Agencija za plaćanja je odobrila sve projekte – rekao je Majdak i dodao kako vjeruje da tu neće biti kraj.
-Pripremamo se za projekte i za buduće razdoblje i Vlada se bori da budu sredstva još i veća – zaključio je Tugomir Majdak i uz blagoslov župnika Zlatka Lepčića zajedno s načelnikom Mladenom Kešerom položio kamen temeljac.

Program je vodila Lorena Golub, izabrana Vinska kraljica Kalničke vinske regije za 2019. godinu, a u glazbenom programu nastupili su “Kalnički slavuji”, koji su zapjevali i službenu pjesmu HSS-a koja veliča braću Radić.  VIDEO

Izvor:  prigorski.hr 
” Sufinancirano sredstvima Europske unije – Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj “
Skip to content