Logotip web stranice kalnik.hr
Edukacija “Siguran prijevoz djece u vozilima” u Dječjem vrtiću “Kalnički jaglac”

Edukacija “Siguran prijevoz djece u vozilima” u Dječjem vrtiću “Kalnički jaglac”

 

 

Edukativno predavanje provedeno je u Dječjem vrtiću „Kalnički jaglac“ na Kalniku 11. ožujka 2020.

U sklopu preventivne akcije “Siguran prijevoz djece u vozilima” i pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, policijski službenici Službe policije održali su edukativna predavanja o pravilnom prijevozu djece u vozilu odnosno korištenju sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica. Edukativna predavanja provedena su u dječjem vrtiću „Kalnički jaglac“ na Kalniku i dječjem vrtiću „Vjeverica“ u Koprivnici.

Tijekom edukacije djeca su naučila kako na siguran način sudjelovati u prometu, a posebice kako se na siguran način moraju prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas te koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste. Na demo-sjedalu i autosjedalicama tvrtke BeSafe djeca su isprobala kako se djeca ne smiju i kako se trebaju pravilno prevoziti u vozilima.

Svima prisutnima uručene su naljepnice i razglednice „Dijete u autu“ izrađene u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije.

Link originalne objave PU KKŽ OVDJE

Skip to content