Logotip web stranice kalnik.hr

Europska konferencija programa “Uparticipate” na Kalniku

Općina Kalnik je 11. i 12. studenoga domaćin dvodnevnog programa u projektu “Uparticipate”. Program okuplja 8 partnera iz zemalja Europske unije koji će doći u Hrvatsku 10. studenog i vratiti se svojim zemljama 13. studenog, a to su:

Ayuntaimento de Manises – Španjolska, Balkanska Agencija za Ustoychivo Razvitie – Bugarska, Općina Kalnik – Općinsko vijeće Općine Kalnik, Athineou Dimos – Cipar, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto – Slovenija, Municipality of Farkadona – Grčka, Associacio Platforma Mozaika per la Promocio de la cultura jueva de Catalunya – Španjolska i Asociatia Scout Society – Rumunjska.

Tema programa su migranti, migrantska kriza, prihvaćanje različitosti među ljudima i uključivanje migranata u lokalne zajednice. Fokus događanja u Hrvatskoj i u Općini Kalnik je priprema lokalnog stanovništva za mogući dolazak izbjeglica iz Ukrajine, te senzibiliziranje lokalnog stanovništva na izbjeglice.

Poseban fokus će biti na senzibiliziranju djece iz osnovne škole kako bi bili spremni prihvaćati pripadnike različitih nacija, vjera ili boje kože.

Program se financira iz programa Europske unije CERV – Građani, jednakost, prava i vrijednosti.

Skip to content