Logotip web stranice kalnik.hr
FORCEP, pod projektnim brojem: 101054252-CERV-2021-CITIZENS-TOWN-NT početni sastanak u Solunu, Grčka

FORCEP, pod projektnim brojem: 101054252-CERV-2021-CITIZENS-TOWN-NT početni sastanak u Solunu, Grčka

Projekt FORCEP, pod projektnim brojem: 101054252-CERV-2021-CITIZENS-TOWN-NT, sazvao je svoj početni sastanak 16. prosinca 2022. u Institutu za društvene inovacije i koheziju – Fifty-Fifty, koji se nalazi u Solunu, Grčka.

Sastanak je započeo registracijom sudionika i kavom, pružajući priliku sudionicima da se umreže i smjeste prije službenog postupka.
Sesija je započela predstavljanjem partnera na projektu FORCEP. Konzorcij čine Institut za socialne inovacije i koheziju – Fifty-Fifty (koordinator, Grčka), Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (Slovenija), Asociatia A.S.E.L. RO (Rumunjska), Comune di Penne (Italija), West-Pannon Nonprofit Ltd. (Mađarska), Općina Kalnik (Hrvatska) i Općina Almoradi (Španjolska). Ovo raznoliko partnerstvo naglašava predanost projekta poticanju suradnje u više europskih regija.
Nakon uvoda, predstavljen je pregled projekta FORCEP, s pojedinostima o vremenskom rasporedu projekta, ključnim prekretnicama, ciljevima, važnim rokovima i fazama pregleda. Ovaj sveobuhvatni pregled osigurao je da su svi partneri usklađeni sa strateškim smjerom projekta i da razumiju svoje uloge i odgovornosti u postizanju ciljeva projekta.
Sljedeća sesija bila je usredotočena na devet radnih paketa i jedanaest tematskih događaja koji čine srž projekta FORCEP. Ova rasprava je istaknula željene rezultate za svaki radni paket, standarde kvalitete koje treba održavati, materijale potrebne za događaje i očekivani učinak na ciljne zajednice. Postavljanjem jasnih očekivanja, sesija je imala za cilj osigurati da sve aktivnosti učinkovito doprinesu sveobuhvatnim ciljevima projekta.
Nakon pauze za ručak, sastanak je nastavljen sesijom posvećenom strategijama komunikacije, diseminacije i evaluacije. Ovaj segment početnog sastanka obuhvatio je rasprave o komunikacijskim ciljevima projekta, strategijama diseminacije kako bi se osigurao širok doseg, standardima kvalitete koje treba održavati, raspodjeli zadataka među partnerima i vremenskom okviru za postizanje ključnih prekretnica. Učinkovita komunikacija i širenje informacija ključni su za povećanje ishoda projekta i osiguravanje njihovog značajnog utjecaja na politike i prakse. Posljednja sesija dana bila je posvećena evaluaciji, pružajući priliku za razmišljanje o raspravama, procjenu početnih planova i osiguravanje da su svi partneri usklađeni oko sljedećih koraka. Ova je sesija bila ključna za postavljanje čvrstih temelja za stalnu suradnju i kontinuirano poboljšanje tijekom životnog ciklusa projekta.
Početni sastanak FORCEP-a uspješno je uspostavio jasan i kohezivan plan za provedbu projekta. Poticanjem okruženja suradnje i postavljanjem jasnih ciljeva i standarda, sastanak je postavio temelje za napore projekta FORCEP da poboljša demokratsko sudjelovanje diljem Europe kroz inovativne i utjecajne inicijative.

EDS Grčka FORCEP December

Skip to content