Logotip web stranice kalnik.hr
FOTO NATJEČAJ „Kalničke idile u zimi“ za najbolji digitalni foto album

FOTO NATJEČAJ „Kalničke idile u zimi“ za najbolji digitalni foto album

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE KALNIK

poziva kreativce da se prijave na foto natječaj „Kalničke idile u zimi“ za najbolji digitalni foto album koji će sadržavati 10 fotografija visoke rezolucije, a koje dočaravaju prirodne ljepote i baštinu na području Općine Kalnik u zimi. Svrha foto natječaja je fotografijom prikazati Općinu Kalnik kroz zimsko godišnje doba, te promovirati Kalnik kao turističku destinaciju. Sudionici foto natječaja mogu biti svi fotografi/kinje, amateri/ke i profesionalci/ke državljani/ke Republike Hrvatske.
Foto natječaj je otvoren od 23. prosinca 2016. godine i traje do 15. siječnja 2017. godine.

Detaljan tekst foto natječaja možete preuzeti ovdje.

Ocjenjivanje foto albuma: Nakon završetka foto natječaja tročlani stručni žiri odabrati će najbolje izrađene foto albume. Sve pristigle foto albume na foto natječaj svaki član stručnog žirija ocjenjuje bodovima od 1 – 10. Foto albumi koji će biti bodovani s 15 i više bodova ulaze u uži izbor za pobjednike. Fotografije iz nagrađenih foto albuma biti će objavljene na službenoj internetskoj stranici Turističke zajednice Općine Kalnik www.tz.kalnik.hr. Dodjela nagrada autorima/cama foto albuma za postignuto 1., 2. i 3. mjesto održat će se nakon što stručni žiri donese odluku o pobjednicima.

Nagrade: Po završetku foto natječaja stručni žiri će proglasiti pobjednika/cu za najbolji foto album foto natječaja „Kalničke idile u zimi“. Fond nagrada po završetku foto natječaja sastoji se od tri nagrade: – nagrada za 1. mjesto je novčani iznos od 700,00 kuna, – nagrada za 2. mjesto je novčani iznos od 400,00 kuna, – nagrada za 3. mjesto je novčani iznos od 200,00 kuna. Novčane nagrade osigurati će Turistička zajednica Općine Kalnik.

Tema foto albuma „Kalničke idile u zimi“ omogućuje autorima/cama široki kreativni izražaj. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Općine Kalnik s njezinim prirodnim ljepotama i baštinom. Fotografija mora ostaviti dojam čarobnog i bajkovitog kraja Općine Kalnik. Kratko pojašnjenje uz temu fotografije: Treba obratiti pažnju na brendiranje Kalnika i Općine Kalnik kao turističkog odredišta i destinacije prepoznatljivog oblika raznovrsne turističke ponude.

Uvjeti i način predaje fotografija: Svaki/a autor/ica može na foto natječaj prijaviti jedan digitalni foto album sa po 10 fotografija. Foto album se predaje isključivo u digitalnom obliku na prijenosnom mediju (CD/DVD), uz prilaganje pisane prijave koja sadrži ime i prezime, adresu prebivališta, kontakt broj i e-mail adresu podnositelja prijave, u zatvorenoj omotnici osobnom dostavom ili poštom preporučeno na adresu: TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE KALNIK Trg Stjepana Radića 5/II, Kalnik 48267 OREHOVEC “Prijava na foto natječaj – ne otvaraj“.

Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu visoke kvalitete – minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela (visina ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi (fotografija može biti snimljena analognim fotoaparatom, no u foto natječaju treba biti prijavljena u digitalnom obliku). Neistinite montaže nisu prihvatljive. Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise. Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene.

Natjecatelj/ica-autor/ica osobno je odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji. Natjecatelj/ica-autor/ica garantira da je fotografija snimljena na području Općine Kalnik. Natjecatelj/ica-autor/ica garantira da ne postoje prava trećih osoba i da će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade. Autor foto albuma i priloženih fotografija poslanih na ovaj foto natječaj prepušta ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti tih fotografija Turističkoj zajednici Općine Kalnik i njezinim partnerima, sponzorima i medijima, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe Općine Kalnik i samog autora, te se za takovo korištenje autorskog djela odriče honorara u bilo kojem obliku kao i prava na potraživanje autorske naknade. Pri svakom korištenju fotografija iz ovog foto natječaja Turistička zajednica Općine Kalnik obvezuje se naznačiti autora. Tekst foto natječaja biti će objavljen na službenim internetskim stranicama Turističke zajednice Općine Kalnik www.tz.kalnik.hr i Općine Kalnik www.kalnik.hr. Za sve upite budite slobodni obratiti se na e-mail: [email protected] ili 048/857-250.

Skip to content