Logotip web stranice kalnik.hr
GDCK Križevci nastavlja projekt Zaželi – prevencija institucionalizacije

GDCK Križevci nastavlja projekt Zaželi – prevencija institucionalizacije

Gradskom društvu Crvenoga križa Križevci iz Europskog socijalnog fonda plus, Program: Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv: „Zaželi – Prevencija institucionalizacije“ odobren je projekt pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“.

Trajanje projekta je 36 mjeseci, a projektom je obuhvaćeno područje grada Križevaca i okolnih naselja te općine Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno, s ciljem povećanja socijalne uključenost i preveniranja institucionalizacije.

Glavna aktivnost projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom uz nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Vrijednost projekta iznosi 1.485.000,00 eura.

Gradsko društvo Crvenoga križa Križevci provodilo je Zaželi – program zapošljavanja žena kroz 3 faze. Važno je napomenuti kako je u prethodnim fazama Zaželi projekata fokus bio na zaposlenim ženama, no u novom projektu fokus je na korisnicima koji će za ulazak u projekt morati zadovoljiti određene uvjete, a koji će biti u narednom periodu objavljeni na stranicama GDCK Križevci i Grada Križevaca, okolnih općina te lokalnim medijima.

Skip to content