Logotip web stranice kalnik.hr
Interaktivna kreativna radionica za potencijalne prijavitelje u Petrijancu

Interaktivna kreativna radionica za potencijalne prijavitelje u Petrijancu

 

 

Zamjenik općinskog načelnika Općine Kalnik Mario Filipašić sudjelovao je 24. veljače 2020. godine na interaktivnoj kreativnoj radionici za potencijalne korisnike u Društvenom domu Petrijanec, u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, kontakt točke programa Europa za građane 2014-2020. Na radionici su sudjelovali predstavnici/e lokalne i područne samouprave, udruga, ustanova u kulturi i razvojnih agencija.

Kroz interaktivne vježbe i stručno izlaganje sudionici su se upoznali sa strukturom, ciljevima i prioritetima Programa Europa za građane, a zatim su u manjim grupama razvijali projektne ideje. Projektne ideje svaka je grupa predstavila ostalima te saslušala njihove komentare, a od predstavnice kontakt točke dobili i povratne informacije i prijedloge za daljnju doradu. Sudionici su zatim upoznati s postupkom prijave projektnih prijedloga tj. njegovom tehničkom pripremom.

Na kraju radionice, predstavljeni su primjeri dobre prakse jedinica lokalne samouprave. Projekt „Jednaka Moneta za jednake mogućnosti“ predstavio je Mario Klapša, zamjenik načelnika Općine Maruševec, dok je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec predstavio projekt „ALL IN for Social Inclusion (ALL-IN)“.

Radionicu je vodila predstavnica kontakt točke Željka Markulin, koja je na kraju radionice prisutne upoznala s radom kontakt točke programa Europa za građane 2014-2020, mogućnostima suradnje i dostupnim načinima pomoći koje kontakt točka pruža potencijalnim korisnicima u cilju što kvalitetnije pripreme njihovih projektnih prijedloga.

U sklopu programa Europa za građane u Hrvatskoj je tijekom 2019. za financiranje odabrano 12 projekata ukupnog iznosa 411,765.00 EUR, a osim predstavljenih projekata iz Maruševca i Petrijanca, iz Varaždinske županije odobreni su i projekti Grada Ludbrega „MINORITIES – ADDED VALUE OF EU“, Općine Sračinec „Stabilna politička i ekonomska zajednica“ te Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, „GETting to Active CITizenship in Europe“.

Skip to content