Logotip web stranice kalnik.hr

Javni poziv za iskaz interesa za obavljanje redovnog pregleda strojeva za primjenu pesticida

Općina Kalnik raspisuje javni poziv za iskaz interesa za sve mještane Općine Kalnik za obavljanje redovitog pregleda strojeva za primjenu pesticida. 

Prijave zainteresiranih mještana za obavljanje redovitog pregleda strojeva za primjenu pesticida zaprimaju se do ponedjeljka, 23. ožujka 2015. godine. Prijaviti se možete na broj telefona 857 – 250 ili osobno u prostorijama Općine Kalnik.

Redovite preglede obavljaju ispitne stanice ovlaštene od strane Ministarstva poljoprivrede, koje nakon uspješnog pregleda izdaju vlasniku stroja izvještaj o obavljenom pregledu i označavaju prskalicu ili raspršivač znakom o obavljenom pregledu koji vrijedi 3 godine.

Prskalice i raspršivači za primjenu pesticida proizvedeni prije 1995. godine moraju biti pregledani do 26.11.2015. godine jer nakon toga datuma neće se smjeti koristiti ako nisu pregledani i ako nemaju valjani znak o obavljenom pregledu. Od pregleda su izuzeti novi strojevi za primjenu pesticida koji su prodani nakon 1. siječnja 2013. godine, kao i sve ručne prskalice, leđne prskalice na mehanički, baterijski i motorni pogon i leđni raspršivači na motorni pogon.

Skip to content