Logotip web stranice kalnik.hr
Josipa Pavleković izabrana za Vinsku kraljicu kalničke vinske regije 2016.

Josipa Pavleković izabrana za Vinsku kraljicu kalničke vinske regije 2016.

Josipa Podolski, dojučerašnja Vinska kraljica, predala je plašt i krunu Josipi Pavleković, koja je glasovima publike i stručnog žirija osvojila najviše glasova, te tako postala Vinska kraljica Kalničke vinske regije za 2016. godinu. Program je iz Doma hrvatskih branitelja u Kalniku započeo s izravnim prijenosom u emisiji “Pjesmom te zovem” od 20 sati na TV Jabuci, dok su cjelovečernju manifestaciju vodili Tihana Gjurašin i Juraj Galina.

Za mjesto Vinske kraljice konkurirale su ukupno četiri kandidatkinje, koje je stručni žiri sve ocijenio sa visokim ocjenama te su po svom znanju i držanju zaslužile biti Vinske kraljice.

Tako je Laura Radić osvojila laskavu titulu prve pratilje, dok su Tihana Kešer i Andreja Poljak podijelile su mjesto druge pratilje.

Na ovogodišnjem Izboru vinske kraljice kalničke vinske regije 2016., osim kandidatkinja za novu Vinsku kraljicu, sudjelovali su Željko Grozaj & Vinski Brati, Zdravko Bugarin, Kristina Anđelka Đopar, KUD Kalnik, KUD Prigorje iz Križevaca, KUD Gruntovec i Potkalnički plemenitaši, a održana je i nezaobilazna martinjska špelancija sa Stivom Vrhovcem koji je na svoj osebujan način krstio mošt u vino i zabavljao okupljeno mnoštvo.

Organizatori manifestacije bili su Udruga vinogradara i vinara sv. Martin Kalnik, Kalnička poljoprivredna zadruga i Turistička zajednica Općine Kalnik.

Neke od fotografija zabilježenih na spomenutoj manifestaciji možete vidjeti OVDJE.

Skip to content