Logo
Josipa Pavleković izabrana za Vinsku kraljicu kalničke vinske regije 2016.

Josipa Pavleković izabrana za Vinsku kraljicu kalničke vinske regije 2016.

Josipa Podolski, dojučerašnja Vinska kraljica, predala je plašt i krunu Josipi Pavleković, koja je glasovima publike i stručnog žirija osvojila najviše glasova, te tako postala Vinska kraljica Kalničke vinske regije za 2016. godinu. Program je iz Doma hrvatskih branitelja u Kalniku započeo s izravnim prijenosom u emisiji “Pjesmom te zovem” od 20 sati na TV Jabuci, dok su cjelovečernju manifestaciju vodili Tihana Gjurašin i Juraj Galina.

Za mjesto Vinske kraljice konkurirale su ukupno četiri kandidatkinje, koje je stručni žiri sve ocijenio sa visokim ocjenama te su po svom znanju i držanju zaslužile biti Vinske kraljice.

Tako je Laura Radić osvojila laskavu titulu prve pratilje, dok su Tihana Kešer i Andreja Poljak podijelile su mjesto druge pratilje.

Na ovogodišnjem Izboru vinske kraljice kalničke vinske regije 2016., osim kandidatkinja za novu Vinsku kraljicu, sudjelovali su Željko Grozaj & Vinski Brati, Zdravko Bugarin, Kristina Anđelka Đopar, KUD Kalnik, KUD Prigorje iz Križevaca, KUD Gruntovec i Potkalnički plemenitaši, a održana je i nezaobilazna martinjska špelancija sa Stivom Vrhovcem koji je na svoj osebujan način krstio mošt u vino i zabavljao okupljeno mnoštvo.

Organizatori manifestacije bili su Udruga vinogradara i vinara sv. Martin Kalnik, Kalnička poljoprivredna zadruga i Turistička zajednica Općine Kalnik.

Neke od fotografija zabilježenih na spomenutoj manifestaciji možete vidjeti OVDJE.