Logotip web stranice kalnik.hr
Međunarodna konferencija Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima održana u Koprivnici

Međunarodna konferencija Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima održana u Koprivnici

Regionalna energetska agencija Sjever i Koprivničko-križevačka županija zajednički su danas u Koprivnici organizirali međunarodnu konferenciju na temu Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima.

Konferencija je održana u sklopu europskog projekta „RuralMED Mobility – Razvoj e-mobilnosti u ruralnim i udaljenim područjima Mediterana financiranog iz programa Interreg Euro-Med“, koji ima za cilj unaprijediti infrastrukturu i rješenja za razvoj održive mobilnosti u područjima izvan komercijalnog interesa.

Ispred Općine Kalnik, konferenciji je prisustvovala pročelnica Lovorka Krajcer.

Konferenciji su u dvorani Pučkog otvorenog učilišta (Trg bana Josipa Jelačića 6) uz predstavnike 13 projektnih partnera projekta RuralMED Mobility sudjelovali i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predstavnici JL(R)S, predstavnici visoko obrazovnih institucija (sveučilišta) te predstavnici proizvođača rješenja i drugih sličnih projekata u Hrvatskoj iz područja održive mobilnosti.

Na Kalniku će se postaviti prva punionica za električna vozila kod zgrade zdravstvene ambulante, s ciljem postave minimalno 4 punionice na području općine.

Skip to content