Logotip web stranice kalnik.hr
Obavijest – dostava uplatnica i rješenja za 2021.g.

Obavijest – dostava uplatnica i rješenja za 2021.g.

Općina Kalnik ove će godine putem komunalnog redara izvršiti dostavu uplatnica za 2021. godinu obveznicima komunalne naknade i naknade za održavanje groblja. Uz uplatnice obveznici koji imaju dugovanja primiti će i opomene.

Dostava će početi 16. ožujka 2021. godine.

 

Rješenja novim obveznicima ili postojećim kod promjena u obvezi dostavljati će se putem poštanskih službenika.

Sukladno novom Zakonu o komunalnom gospodarstvu („Narodne novine“ broj 68/18) od 2019. godine dostava rješenja o komunalnoj naknadi uređena je Općim poreznim zakonom („Narodne novine“ br. 115/16, 106/18).

Člankom 59., stavkom 5. propisano je da se porezni akt vraća poreznom tijelu ako nakon drugog pokušaja dostava ne bude izvršena ili u slučaju kada sudionik odbije primiti porezni akt. Stavkom 6. članka 59. na mjestu dostave ostavlja se potpisana pisana obavijest sudioniku u kojoj se naznačuje datum i vrijeme pokušane dostave, mjesto gdje se porezni akt može preuzeti i pravne posljedice ne preuzimanja poreznog akta.

U slučaju da dostavljači iz dva pokušaja nisu uspjeli pronaći obveznika na adresi navedenoj za dostavu rješenja, ista mogu preuzeti u prostorijama Općine Kalnik svakim radnim danom od 08,00-16,00 sati.

Ukoliko obveznik plaćanja ne preuzme rješenje, dostava će se smatrati izvršenom 15-og dana od dana kada je na adresi dostave ostavljena obavijest o pokušanoj dostavi.

Sva dodatna pitanja oko dostave rješenja možete uputiti na e-mail adresu [email protected] ili na broj telefona 857-249.

Molimo građane za suradnju!

Skip to content