Logotip web stranice kalnik.hr
Obavijest o obvezi izdavanja e-računa

Obavijest o obvezi izdavanja e-računa

Ovim putem obavještavamo javnost da sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 24/18) i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta 2014/55/EU od 1. srpnja 2019. godine stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave.

Povodom toga, želimo skrenuti pozornost da su od 1. srpnja 2019. godine, Izdavatelji elektroničkih računa obvezni prema obvezniku javne nabave izdavati i slati elektroničke račune i prateće isprave sukladno europskoj normi, a obveznik javne nabave obvezan je zaprimati, obrađivati te izvršiti plaćanje elektroničkih računa i prateće isprave.

Općina Kalnik kao obveznik javne nabave odnosno naručitelj od 1. srpnja 2019. godine ne smije, sukladno navedenom Zakonu, zaprimiti nijedan papirnati račun jer neće moći više po njemu postupiti, odnosno račun koji stigne u papirnatom obliku neće moći biti plaćen (ističemo da se ni skeniran račun u PDF-obliku i dostavljen mailom ne smatra e-računom).

Stoga, obavještavamo sve Vas koji šaljete račune prema Općini Kalnik da od 1. srpnja 2019. godine morate imati ugovorenu mogućnost slanja e-računa.

U servis E-račun možete se uključiti putem Financijske agencije ili informacijskog posrednika „Moj e-račun“.
Na koji način se otvara servis E-račun možete se dodatno informirati u poslovnici FINE ili preko svog knjigovodstvenog servisa.

Skip to content