Logotip web stranice kalnik.hr
Obilježan Dan Općine Kalnik

Obilježan Dan Općine Kalnik

Dan Općine Kalnik svečano je obilježen 8. srpnja, a započeo je svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Sjednici su prisustvovali brojni gosti i uzvanici, među kojima saborska zastupnica Marijana Petir, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić, župan Darko Koren i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg koji su u svojim čestitkama pohvalili rad općinskog načelnika i njegovih suradnika. U svojem obraćanju općinski načelnik govorio je o najvažnijim postignućima u proteklih godinu dana…

Nakon dodjele priznanja učenicima osnovnoškolcima s područja općine koji su postigli rezultate na natjecanjima u školskoj 2010/2011 godini dramska i mala folkorna sekcija Kulturno umjetničkog društva Kalnik prikazala je svoj kratki program. Nakon svečane sjednice na Planinarskom domu na Kalniku službeno je otvoren projekt “Open-air school” na kojem je iskustva iz Mađarske prenio predstavnik mađarskog projketnog partnera Kaldy Jozsef.

Proslava dana Općine i Župe nastavljena je 9. srpnja Svetom misom u crkvi Svetog Brcka, te prikazom “Žetvenih običaja” u Popovcu Kalničkom u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Kalnik i Turističke zajednice Općine Kalnik.

Skip to content