Logotip web stranice kalnik.hr
Odluka o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2023. godinu

Odluka o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2023. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je rezultate Poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2023. godinu.

Općini Kalnik odobren je projekt “Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta na području Općine Kalnik”, u iznosu sufinanciranja 39.000,00 EUR.

Cilj Programa održivog razvoja lokalne zajednice je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2023. godinu Ministarstvo je objavilo 21. veljače 2023. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su u skladu s Odlukom o razvrstavanju stekle status potpomognutog područja. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, obnovi, modernizaciji ili adaptaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici te jačanju konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala potpomognutih područja.

Listu sufinanciranih projekata u 2023. godini možete pronaći OVDJE.

Skip to content