Logotip web stranice kalnik.hr
Odobren projekt izgradnje dječjeg igrališta kod Doma hrvatskih branitelja u Kalniku

Odobren projekt izgradnje dječjeg igrališta kod Doma hrvatskih branitelja u Kalniku

Temeljem prijave ulaganja “Izgradnja dječjeg igrališta” na LAG natječaj za tip operacije 2.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, ostalu povezanu infrastrukturu te turističku infrastrukturu” LOKALNE AKCIJSKE GRUPE „PRIGORJE-ZAGORJE“ Općini Kalnik izdana je Odluka o odabiru projekta.

Procijenjeni iznos potpore projektu iznosi 32.418,48 EUR / 244.257,00 kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju utvrdila je odlukom intenzitet potpore za predmetno ulaganje u visini od 100% iznosa.

Odluka o administrativnoj provjeri i pozitivnoj ocjeni zahtjeva za potporu

Glavni cilj projekta je omogućiti dodatne sadržaje za djecu. Na području Općine Kalnik nema dovoljno igrališta i sprava za igru i slobodno vrijeme djece stoga je neophodno djeci pružiti mjesto dovoljno udaljeno od prometnica, gdje se mogu bezbrižno igrati i provoditi slobodno vrijeme, a roditeljima omogućiti mjesto na kojem mogu bez ograničenja i straha pustiti djecu na igru.

Očekivani rezultat projekta je povećanje broja korisnika javno dostupne društvene infrastrukture – dječjeg igrališta. Izgrađeno igralište biti će jedino javno dječje igralište na području Općine Kalnik, smješteno u središtu općine u naselju Kalnik, za uzrast djece od 1,5 do 12 godina.

 

Skip to content