Logotip web stranice kalnik.hr
Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik

Nakon održanih prijevremenih lokalnih izbora u Općini Kalnik, 14. travnja 2016. godine konstituirano je Općinsko vijeće Općine Kalnik. Općinsko vijeće Općine Kalnik sastoji se od 11 vijećnika, od toga 6 vijećnika koalicije Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata i Hrvatske stranke umirovljenika (SDP-HNS-HSU), 3 vijećnika Hrvatske seljačke stranke (HSS) i 2 vijećnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Sjednici su prisustvovali predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković, povjerenik Vlade Republike Hrvatske Boris Sabolić, općinski načelnik Mladen Kešer, zamjenik općinskog načelnika Mario Filipašić te svi izabrani vijećnici.

Za predsjednika Općinskog vijeća Općine Kalnik izabran je Igor Tomić, univ. bacc. ing. mech (SDP-HNS-HSU), a za potpredsjednicu izabrana je Paula Radić Puač, bacc.sestr. (SDP-HNS-HSU).

Na održanoj sjednici izabrana je Mandatna komisija u sastavu: Zoran Pugar za predsjednika, Valek Hrlec i Dražen Car za članove, a koja je utvrdila valjanost mandata izabranih vijećnika, kao i činjenicu da po sili zakona izabranom općinskom načelniku kao i njegovom zamjeniku mandat ide u mirovanje po sili zakona. Na njihova mjesta u Općinskom vijeću u zamjenu su došli Domagoj Kešer i Josip Štragelj, sa kandidacijske liste SDP-HNS-HSU. Na sjednici su imenovani i članovi Odbora za izbor i imenovanja u sastavu: Josip Štragelj za predsjednika, Paula Radić Puač i Dražen Car za članove.

Konačni sastav Općinskog vijeća Općine Kalnik čine sljedeći članovi: Igor Tomić, Paula Radić Puač, Zoran Pugar, Valek Hrlec, Domagoj Kešer i Josip Štragelj iz koalicije SDP-HNS-HSU;  Dario Car, Božidar Kovačić i Dražen Car iz HSS-a;  Zdenka Pugar i Marija Dvečko iz HDZ-a. 

Skip to content