Logotip web stranice kalnik.hr
Održana manifestacija “Spravišće-momačka večer-Kalnik 2013”

Održana manifestacija “Spravišće-momačka večer-Kalnik 2013”

Po prvi puta 46. Križevačko veliko spravišče ovog četvrtka započelo je na Kalniku. Plemeniti kalnički šljivari u goste su pozvali preštimane križevečke purgere te za njih, a i za sve posjetitelje Kalnika pripremili bogat zabavni program.

Program je započeo natjecanjem u pripremanju najboljih kalničkih štruklja, kroz održanu 1. kalničku štrukljijadu na kojoj je sudjelovalo 14 natjecatelja.

Žiri u sastavu Mišel Doskočil – predsjednik i članovi Maja Zegnal-Koretić, Branka Gold, Iskra Čataj i Tihana Nemčić u ocjenjivanju „štrukljov“ bodovali su vizualni dojam i okus. Temeljem ukupnih ocjena svih članova žirija prvo mjesto osvojila je Josipa Jež iz Šoprona, drogo mjesto Katica Kešer iz Potoka Kalničkog i treće mjesto Nadica Šantak iz Križevaca.

Nakon štrukljijade nastupilo je KUD-o Prigorec koje je izvelo nekoliko plesova iz svog bogatog repertoara i „Potkalnički plemenitaši“ koji su za ovu priliku pripremili prekrasnu novu koreografiju.

Nakon njih nastupili su mladi kalnički tamburaši iz OŠ Kalnik.

Posjetitelje je najviše nasmijala i zabavila predstava “Momačka večer” za koju je scenarij napisao Robert Remenar, a režiser i gostujući glumac bio je Adam Končić. Na predstavi su nastupali glumci iz postave križevačkog velikog spravišća.

Nakon predstave majstori tamburaških instrumenata “Pleteri“ koje predvodi maestro Stjepan Fortuna.

Skip to content