Logotip web stranice kalnik.hr
Održana proslava Dana domovinske zahvalanosti i Dan branitelja

Održana proslava Dana domovinske zahvalanosti i Dan branitelja

03.08.2014., povodom Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana branitelja, UHBDR Kalnik je obilježila i proslavila svoj dan uz razna događanja i sportske aktivnosti.

Dan je započeo misom za poginulog branitelja Vilima Pisačića, sve poginule i nestale branitelje i žrtve Domovinskog rata i Domovinu.

Nakon mise delegacija udruge posjetila je groblje u Vojnovcu, te položila vijenac i zapalila svijeće na grobu Vilima Pisačića.

Potom se krenulo sa sportskim aktivnostima, gdje je održan malonogometni turnir i braniteljske igre. Na samom turniru, uz ekipu branitelja, nastupila je ekipa žena, dvije ekipe dječjeg uzrasta, ekipa općinskog vijeća, ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva i ekipa sportske udruge. Održane su i braniteljske igre, u kojima je najzanimljiviji dio bilo povlačenje konopa.

U znak sjećanja na učestvovanje u tom danu, učesnicima su podijeljene medalje. Nakon završenog sportskog dijela, već po tradiciji održan je i turnir u Belotu, te su i tu za prva tri mjesta podijeljene medalje.

Kako sudionici i ostali gosti nebi ostali gladni, posluživale su se kobacice i pripremljen je vojnički grah, a za dobar štimung potrudili su se mužikaši iz udruge penzionera.

Dio ugođaja pogledajte na fotkama, te vas pozivamo da nam se pridružite i iduće godine.

Skip to content