Logotip web stranice kalnik.hr
Održana sjednica općinskog vijeća sa temom školstva pri Osnovnoj školi Kalnik

Održana sjednica općinskog vijeća sa temom školstva pri Osnovnoj školi Kalnik

U ponedjeljak 22. listopada održana je 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik na kojoj su uz vijećnike, općinskog načelnika, zamjenicu načelnika bili prisutni i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, ravnateljica OŠ Kalnik Danica Crnčić, predsjednica školskog odbora OŠ Kalnik Branka Medaković i upravitelj župe sv. Brcka biskupa Kalnik Zvonimir Rogina.

Tema dnevnog reda bila je razmatranja stanja školstva pri Osnovnoj školi Kalnik.

Osnovna škola Kalnik imala je sve do 2003. godine status planinske škole, a 2011. godine ponovno je pokrenuta inicijativa da se taj status vrati. Kako do sada staus nije vračen na prijedlog zamjenika župana zaključilo se, da se intenziviraju zahtjevi prema Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu uprave kako bi se to što prije realiziralo. U narednih mjesec dana zamjenik župana dogovorit će sastanak u ministarstvu na koji će ići predstavnici županije, općine i škole.

Razgovaralo se i o upisnim područjima te mogućnostima da se zadrži broj učenika i dosadašnja organizacija nastave bez dodatnih spajanja razrednih odjela. Zamjenik župana vijećnike je informirao i o stanju projekta izgradnje školsko sportske dvorane za koju je dobivena potvrda na glavni projekt, a čija stavka će biti stavljena u županijski proračun za 2013 godinu.

Skip to content