Logotip web stranice kalnik.hr
Održana tiskovna konferencija na temu smanjenja cijene vode koju plaćanju građani

Održana tiskovna konferencija na temu smanjenja cijene vode koju plaćanju građani

Općinski načelnik Mladen Kešer, ujedno član Skupštine Komunalnog poduzeća Križevci, zajedno sa svojim zamjenikom Mariom Filipašićem, održali su 18. ožujka u Hotelu “Kalnik” u Križevcima tiskovnu konferenciju na temu smanjenja cijene vode koju plaćaju građani. Zahtjev je uputio Skupštini Komunalnog poduzeća i njezinom predsjedniku Branku Hrgu, predsjedniku Nadzornog odbora i direktoru Komunalnog poduzeća Goranu Gregureku, koji je u stvari napravio svojevrsni presedan i došao na tiskovnu konferenciju načelnika, koji mu je odmah i uručio zahtjev za smanjenje cijene vode.

Snimak tiskovne konferencije možete pronaći OVDJE.

Naime, u svojem zahtjevu načelnik Mladen Kešer, koji je ujedno i član Skupštine Komunalnog poduzeća, upozorava na enormne gubitke vodoopskrbnog sustava kojim upravlja i održava ga križevačko Komunalno, a oni prema podastrijetim podacima dosežu 588.812.000,00 litara vode, odnosno 46,34%, što čini jezero površine 54,43 ha i dubine od jednog metra.

Načelnik stoga traži smanjenje osnovne cijene javne vodoopskrbe sa 4,66 kuna po m3 na 3,09 kuna, te fiksni dio osnovne cijene javne vodoopskrbe sa 15,45 kuna na 12,00 kuna mjesečno po priključku. Tomu dodaje i potrebu smanjenja cijene priključka na najviše 3.500,00 kuna, donošenje odluke o priključenju 2.253 domaćinstava u ovoj godini, uz mogućnost otplate na 36 mjeseci.
Zahtjev načelnika biti će upućen na raspravu i donošenje Skupštini Komunalnog poduzeća Križevci.

Skip to content