Logotip web stranice kalnik.hr
OPĆINA KALNIK U NOVOM EUROPSKOM PROJEKTU

OPĆINA KALNIK U NOVOM EUROPSKOM PROJEKTU

 

 

Općina Kalnik sudjeluje u projektu Europa za građane pod nazivom “Futur@project i predstavila je Hrvatsku kroz kulturnu baštinu, te Općinu Kalnik kroz prošlost, sadašnjost i budućnost.

Na projektu su sudjelovali općinski načelnik Mladen Kešer i savjetnik načelnika dr.sc. Ivan Jedvaj.

-Bila je to iznimna prilika da predstavnici općine Kalnik promoviraju izvrsnosti hrvatske kulture i umjetnosti (što je tema ovog EU projekta, s posebnim naglaskom na arheološke, kulturne i etničke znamenitosti koje motivirani i znatiželjni posjetioci iz Hrvatske i inozemstva otkrivaju u Kalniku.

Spontano oduševljenje izazvao je predstavljanje spota u kojemu svjetski znameniti hrvatski dvojac “2 Chellos” nastupa u slikovitom pejzažu Kalnika i opojnim zvucima svoje glazbe pruža publici vrhunski užitak svoje iznimne umjetnosti.

U nekoliko minuta uspjelo je sudionicima skupa dočarati ljepote Kalnika i podsjetiti ih na jedan od aktualno najsvjetlijih hrvatskih doprinosa globalnoj umjetničkoj baštini. Time je bez puno riječi postignut značajan utisak na prisutne sudionike skupe i opravdano se nadamo, a što su nam u kasnijim upitima potvrdili, u njima je utrta iskra radoznalosti spram Hrvatske i želja za dolaskom i obilaskom.

To je i bila naša misija; učiniti naše lokalne vrednote prepoznatljivim u okrilju hrvatskih svjetski priznatih postignuća, koja se prema univerzalnim spoznajama najbolje prenose kroz umjetnost. Možda nismo kreirali neku revolucionarnu inovaciju, ali smo se trudili posegnuti za dostupnim tehnološkim medijima i afirmirati naše vječite vrijednosti – istaknuli su.

Izvor: prigorski.hr
Skip to content