Logotip web stranice kalnik.hr
Planinarenjem protiv ginekološkog raka

Planinarenjem protiv ginekološkog raka

U  subotu 7.5.2022. godine svi zainteresirani mogu se pridružiti Ligi protiv raka Koprivničko-križevačke županije koja će povodom svjetske kampanje „Globe- athone“ kretanjem i planinarenjem po Kalniku podržati kampanju koja naglašava važnost kretanja u prevenciji ginekološkog raka i pozvati naše žene na onkološki oprez i ginekološko zdravlje.

Okupljanje je u 10 sati ispred Planinarskog doma  na Kalniku gdje će prisutni od ginekologa čuti nešto o važnosti ove kampanje, a o povijesti Kalnika govorit će prof. Homen. Slijedi hodanje Poučnom stazom, a za 14 sati je planirano osvježenje  za sudionike u Planinarskom domu.

U akciji će sudjelovati predstavnici Udruga žena iz Virja, Đelekovca, Molvi, Sv. Ivan Žabna, predstavnici Klubova oboljelih od raka iz Križevaca i Koprivnice te mnogi sugrađani i sugrađanke. Kao i sve aktivnosti kluba i ovu će popratit članovi Družbe Braća hrvatskoga zmaja.

Iz kluba pozivaju sve da im se pridruže da ih se prati u ovoj akciji bilo svojom prisutnošću ili izvješćem i tako skrenete pozornost na ginekološki rak i važnost tjelesne aktivnosti u prevenciji raka.

U slučaju lošeg vremena odredit će se drugi termin održavanja!

 

Liga protiv raka Koprivničko –križevačke županije

Predsjednica Lige

Andreja Lukić Suknaić

( mob. 091 8808 420)

Skip to content