Logotip web stranice kalnik.hr
Poljoprivredni redar započeo s radom

Poljoprivredni redar započeo s radom

 

 

 

Poljoprivredni redar Dean Kuzijev službeno je započeo s radom na području Općine Kalnik.

Poljoprivredni redar sukladno zajedničkom sporazumu obavlja poslove poljoprivrednog redarstva na području Grada Križevaca i Općine Kalnik.

Poslovi poljoprivrednog redara obuhvaćaju provođenje važećih odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina prethodno usvojenih od strane predstavničkih tijela Grada Križevaca i Općine Kalnik.

Ovom prilikom pozivaju se mještani da prijave lokacije zapuštenih poljoprivrednih parcela prvenstveno radi sprečavanja zakorovljenosti te nastanka i širenja bolesti i nametnika.

Poljoprivredni redar će redovno na temelju zaprimljenih prijava obilaziti i dokumentirati sve zapuštene parcele, a zatim će pronaći vlasnika/posjednika te mu poslati upozorenje, a ukoliko on ne uredi površinu u zadanom roku snositi će propisane sankcije.

Dužnost je svi vlasnika/posjednika parcela da uređuju i održavaju svoje površine te da ih drže pod kulturom koja je prijavljena.

Slučajeve zapuštenih poljoprivrednih površina možete prijaviti putem obrasca za prijavu koji mora biti cjelovito ispunjen i dostavljen putem elektroničke pošte na adresu: [email protected] ili osobnim dolaskom u Općinu Kalnik.

Obrazac za prijavu poljoprivrednom redaru 

Poljoprivredno redarstvo – informacije

Skip to content