Logotip web stranice kalnik.hr
Potpisani Sporazumi o sufinanciranju udžbenika za osnovnoškolce s područja Općine Kalnik

Potpisani Sporazumi o sufinanciranju udžbenika za osnovnoškolce s područja Općine Kalnik

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer i v.d. ravnateljice Osnovne škole Kalnik Đurđića Sučić, dana 10. listopada 2014. godine u prostorijama Osnovne škole Kalnik, potpisali su Sporazume o sufinanciranju udžbenika s roditeljima učenika od 1. do 8. razreda s područja Općine Kalnik.

Naime, Općina Kalnik je sklopila Sporazum o suradnji s UNICEF-om Hrvatske, temeljem kojega ovaj međunarodni fond za djecu sufinancira kupnju udžbenika za 98 učenika, ukupne vrijednosti 101.483,48 kuna, sa 50% sredstava, odnosno sa 50.741,74 kuna. Općina Kalnik sudjeluje u sufinanciranju sa 10% sredstava, što iznosi 10.148,35 kuna.

Od 98 kalničkih osnovnoškolaca, njih 76 polazi nastavu od 1. do 8. razreda u Osnovnoj školi Kalnik, a 22 polazi nastavu u Osnovnoj školi Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci.

Iako su roditelji na vrijeme nabavili udžbenike i sav školski pribor da bi djeca bila spremna za početak nove školske godine, zadovoljni su što će im velik dio novca biti vraćen, posebice stoga što neki imaju i tri đaka u osnovnoj školi pa su troškovi njihova opremanja za školu dosegli i 5.000,00 kuna.

Svi oni su se složili da djeca vrate sve korištene udžbenike u školu kako bi ih se poslije njih moglo koristiti i buduće tri nove školske godine.

Skip to content