Logotip web stranice kalnik.hr
Poziv na javnu tribinu u sklopu projekta “O okolišu se pobrini i otpad zbrini”

Poziv na javnu tribinu u sklopu projekta “O okolišu se pobrini i otpad zbrini”

Poštovani građani općine Kalnik,

U sklopu projekta „O okolišu se pobrini i otpad zbrini“, akronim: „Eko Vjeko“ pozivamo Vas na javnu tribinu koji će se održati dana 20. kolovoza 2019. godine u 19:00 sati u Domu hrvatskih branitelja Kalnik, Trg Stjepana Radića 5, na Kalniku. Cilj ovog događaja je educirati građane općine Kalnik o učinkovitom gospdarenju otpadom.

Projekt “O okolišu se pobrini i otpad zbrini” sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u fnancijskom razdoblju 2014.-2020., a provodi se u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, kao Posredničkom tijelom razine 1 i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao Posredničkom tijelom razine 2. Prijavitelj projekta je Grad Ludbreg, a sunositelj aktivnosti je Općina Kalnik. Opći cilj projekta je informirati stanovnike Grada Ludbrega i Općine Kalnik o načinima zbrinjavanja otpada koji dovode do smanjenja količine otpada odloženog na odlagališta.

Vrijednost projekta iznosi 499.997 tisuća kuna, a 424.997,45 tisuća kuna je iznos odobrenih sredstava koji sufinancira Europska Unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Projektom se nastoji potaknuti sve građane i stanovnike Grada Ludbrega i Općine Kalnik na odgovorno ponašanje s otpadom s naglaskom na razvrstavanje otpada, ponovnu uporabu predmeta, sprečavanje nastanka otpada te kompostiranje.

S poštovanjem,

OPĆINSKI NAČELNIK:

Mladen Kešer, bacc.ing.agr.

 

 

Skip to content