Logotip web stranice kalnik.hr
POZIV / NAJAVA ZA MEDIJE

POZIV / NAJAVA ZA MEDIJE

“KRALJEVI LEDA” POSJETIT ĆE DJECU KALNIKA

Popularni “kraljevi leda”, hokejaši zagrebačkog KHL Medveščaka će uz pratnju UNICEF-a posjetiti Osnovnu školu Kalnik, povodom donacije za nabavku novih računala za osnovnu školu, na kojima će učenicima i predstaviti UNICEF-ovu računalnu igricu o dječjim pravima “Čovječe ispravi se”.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na druženju hokejaša s djecom u ponedjeljak 19. siječnja u Osnovnoj školi Kalnik, Trg Stjepana Radića 9 u Kalniku u 15:30 sati.

Učenici su za tu priliku pripremili kratku predstavu, a nakon upoznavanja s dječjim pravima, djeca će imati priliku s hokejašima razgovarati o sportu kojim se bave, postaviti im pitanja i fotografirati se s njima.

POZIV / NAJAVA ZA MEDIJE

Igru “Čovječe ispravi se” osmislio je UNICEF u povodu svog 68. rođendana kako bi djeci na zabavan način približio koja su njihova prava. Naime, rezultati istraživanja koje je za UNICEF 2014. provela Agencija Ipsos PULS pokazali su da čak jedna trećina osnovnoškolaca nikad nije čula za dječja prava.

Hokejaši su se na poziv UNICEF-a uključili u pomoć Općini Kalnik donacijom za nabavku novih računala za OŠ Kalnik. Suradnja UNICEF-a i Općine Kalnik započela je zajedničkom kupnjom udžbenika za osnovnoškolce. UNICEF se odazvao pozivu Općine za sufinanciranje nabave udžbenika budući da je tu Općinu prošlo ljeto pogodila elementarna nepogoda koja je dovela brojne obitelji u tešku materijalnu situaciju.

Skip to content