Logotip web stranice kalnik.hr

Predstavljanje projekta “Sjeverozapadna Hrvatska – Regija digitalnih muzeja”

Ovog petka u palači Dverce u Zagrebu predstavljen je projekt Sjeverozapadna Hrvatska – Regija digitalnih muzeja“. U elitnom društvu 9 projektnih lokacija iz SZ Hrvatske našao se i Kalnik sa projektom „Nevidljivi grad“. Predstavljanju projektu nazočili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,  visoki predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva turizma, Ministarstva kulture i Ministarstva poljoprivrede, dužnosnici županija Sjeverozapadne Hrvatske, kao i gradova i općina uključenih u projekt, te predstavnici partnera u projektu.

Projekt „Sjeverozapadna Hrvatska – Regija digitalnih muzeja” je zajednički osmišljen na devet lokacija u šest županija Sjeverozapadne Hrvatske. Osnovni je cilj projekta unaprjeđivanje turističke ponude ovog dijela Hrvatske, stvaranjem novog, atraktivnog i raznovrsnog turističkog proizvoda, kao i promidžba naše bogate povijesne i kulturne baštine.

U projekt je uključeno devet lokacija: Stari grad Čakovec, Stari grad Đurđevac, Stari grad Kalnik, Koprivnica (Muzej grada Koprivnice), Krapina (dodatni sadrľaji Muzeja krapinskih neandretalaca), Dvor Veliki Tabor, Velika Gorica – Šćitarjevo (rimski grad Andautonija), Varaždinske toplice (Aquae Iasae) te Zagreb (Muzej osjeta u tunelu ispod Griča).

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je odobrilo tehničku pomoć u pripremi i razradi projekta, radi sufinanciranja iz fondova EU u razdoblju 2014.-2020., a za koordinaciju tehničke pomoći zadužen je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.

Procijenjena ukupna vrijednost projekta iznosi 332.000.000 kuna, a vrijednost projekta koji se odnosi na Kalnik iznosi oko 16.000.000 kuna

Skip to content