Logotip web stranice kalnik.hr
Program proslave Dana Općine Kalnik i blagdana sv. Brcka

Program proslave Dana Općine Kalnik i blagdana sv. Brcka

Poštovane mještanke i mještani Općine Kalnik !
Dragi gosti !

Pozivamo Vas u subotu 8. srpnja i nedjelju 9. srpnja 2017. na proslavu 20. rođendana Općine Kalnik i blagdana sv. Brcka !

Dan Općine Kalnik naš je zajednički rođendan, a općinu čine njeni stanovnici, dan koji moraju svi zajedno proslaviti kao jedna obitelj sa svojim gostima i prijateljima !

U subotu 8. srpnja posjetite Kalnik i u popodnevnim satima uživajte u sportskim i kulturnim događanjima!

Malonogometni turnir malonogometnih klubova Općine Kalnik na igralištu Osnovne škole Kalnik počinje u 13,00 sati, nakon čega se možete okušati osobno kao natjecatelj turnira u odbojci na pijesku od 15,00 sati.
U 20,00 sati biti će služena Sveta Misa u župnoj crkvi sv. Brcka biskupa u Kalniku, nakon čega slijedi svečano otvorenje i posvećenje tornja crkve sv. Brcka biskupa u Kalniku, uz prigodni kulturni program u dvorištu crkve.
Nastupaju Udruga Potkalnički plemenitaši Gornja Rijeka, Grofovija Konjski iz Konjščine i Pjevački sastav Udruge umirovljenika Općine Kalnik “Kalnički slavuji“.

U nedjelju 9. srpnja pripremamo za Vas cjelodnevni program i zajedničko druženje!

Drage mještanke, molimo Vas, taj dan nemojte kuhati, već zajedno sa svojom djecom, suprugom i ukućanima dođite na zajedničko druženje i ručak u Kalnik gdje spremamo besplatne specijalitete za Vas! Dobar provod osigurati će glazbeni sastav Lidija i Domino band !

Pozivamo Vas da posjetite 4. Izložbu vina „Kalničkih goric 2017“ ispred Kalničkog podruma na Trgu Stjepana Radića u Kalniku, s početkom u 10,00 sati.
Sveta Misa biti će služena u župnoj crkvi sv. Brcka biskupa u Kalniku u 11,00 sati, nakon čega slijedi otvorenje novoobnovljene zgrade Zdravstvene ambulante u Kalniku.
Od 14,00 sati dođite na piknik na otvorenom u parku kod Doma hrvatskih branitelja, spremamo za Vas vola na ražnju, srneći paprikaš, pileći paprikaš, fileke i grah, nakon čega možete popratiti i Malonogometni turnir “Brckovo 2017.” na školskom igralištu.

Od 16,00 sati na pozornici na otvorenom održava se Festival narodnih običaja pjesme i plesa Kalnik 2017. te 11. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” u sklopu kojeg nastupaju: Liti Folk Dance Group iz Grčke, Ansambl “Nowa Ruda” iz Poljske, Kulturno umjetničko društvo “Kalnik”, Udruga umirovljenika i građana “Radost” Križ, Udruga amatera zborskih pjevača Kupljenovo, Udruga umirovljenika “Prigorčica” i Pjevački sastav Udruge umirovljenika Općine Kalnik “Kalnički slavuji”.

Radujemo se Vašem dolasku i vidimo se na proslavi 20. rođendana Općine Kalnik !

Vaš načelnik Mladen Kešer

Skip to content