Logotip web stranice kalnik.hr
Proslava 30. godina DVD-a Kamešnica

Proslava 30. godina DVD-a Kamešnica

Odlična organizacija i mnoštvo uzvanika i prijatelja vatrogasaca ove subote 12. rujna obilježila je proslavu 30. godišnjice postojanja i djelovanja DVD-a Kamešnica.

Okupljenim vatrogascima i gostima obratio se predsjednik DVD-a Kamešnica Darko Jembrek koji se osvrnuo na rad DVD-a Kamešnica u proteklih 30. godina, te između ostlog rekao: DVD- Kamešnica osnovano je odlukom Vatrogasnog saveza općine Križevci 25. ožujka 1979. Godine na inicijativu Jembrek Branka i Đurec Marijana. 1980. godine u kući Višak Franje organiziran je vatrogasni tečaj koji je uspješno završio 21. vatrogasac. 1981. Započeti su radovi na i gradnji društvenog doma u kojima su uz vatrogasce bili uključeni i svi mještani sela Kamešnica. Društvo je aktivno niz godina, da bi gašenjem Vatrogasnog saveza općine Križevci i ustrojem Republike Hrvatske zapalo u krizu i gotovo prestalo sa radom. Ovaj neslavni preriod društava završava sa osnivanjem VZO Kalnik. 2007. godine ponovno je održana skupština društva na kojoj je izabrano novo vodstvo koje je aktiviralo društvo i započelo sa aktivnim radom. Društvo danas broji 40 članova.

Predsjednik društva posebno se zahvalio VZ Općine Kalnik i Općini Kalnik koja je ujedno i pokrovitelj ove svečanosti, na doniranim sredstvima za financiranje obnove doma i nabavu nove vatrogasne opreme.

Prisutnima se obratio Općinski načelnik Božidar Kovačić koji je Društvu čestitao na njihovoj obljetnici, pohvalio aktivnositi i zalaganje pojedinaca koji su u posljednje dvije godine obnovili društveni dom i aktivirali se kao članovi DVD-a Kamešnica,  te obećao daljnju pomoć i suradnju Općine Kalnik prilikom svih aktivnosti društva.

Čestitke DVD-u sa željom za daljnji uspješan rad Društava uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko križevačke županije Valent Furmeg te predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Kalnik Milan Kralj.

Nakon čestitke Općinski načelnik predao je svečanu zastavu zapovjedniku DVD-a Kamešnica Robertu Ivančeku.

U sklopu progodnog programa prikazane su pokazne vježbe Mladeži DVD-a Kalnik,

Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca,

te DVD-a Kamešnica.

Nakon pokaznih vježbi uslijedila je dodjela zahvalnica i priznanja.

Skip to content