Logotip web stranice kalnik.hr
Roditelji djece polaznika Dječjeg vrtića “Kalnički jaglac” oslobođeni plaćanja za mjesec svibanj

Roditelji djece polaznika Dječjeg vrtića “Kalnički jaglac” oslobođeni plaćanja za mjesec svibanj

 

 

Svi roditelji djece polaznika Dječjeg vrtića “Kalnički jaglac” oslobođeni su od obveze plaćanja udjela u cijeni dječjeg vrtića za mjesec svibanj 2022. godine.

Središnji državni ured za demografiju i mlade raspisao je u veljači Javni poziv za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini.

Radi se o potpori za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini za razdoblje od jedanaest mjeseci u pedagoškoj godini 2021./2022., a ova vrijedna demografska mjera podrazumijeva bespovratnu financijsku potporu.

Općina Kalnik je kao osnivač na navedeni Javni poziv prijavila Dječji vrtić „Kalnički jaglac“ te ostvarila financijsku potporu u iznosu 165.000,00 kuna.

Navedena sredstva iskoristiti će se za financiranje izdataka za radnike, prehranu djece, uvjete boravka djece (materijalne izdatke i sl.).

Na ovaj način potiču se roditelji na ostanak u svojoj životnoj sredini na ruralnom području i stoga se posebno radujemo obavijestiti ih da će na temelju ove potpore sukladno Ugovoru o dodjeli financijskih sredstava od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade roditelji biti izuzeti od obveze plaćanja udjela u cijeni dječjeg vrtića za mjesec svibanj u cijelosti.

Odluka o izuzimanju od obveze plaćanja udjela u cijeni dječjeg vrtića

Skip to content