Logotip web stranice kalnik.hr
Terenska nastava nižih razreda OŠ Sveti Petar Orehovec i OŠ Kalnik

Terenska nastava nižih razreda OŠ Sveti Petar Orehovec i OŠ Kalnik

Danas su učenici nižih razreda Osnovne škole Sveti Petar Orehovec i Osnovne škole Kalnik odradili terensku nastavu na Kalniku. Terenska nastava započela je u 8,30 sati sa prijateljskim susretom učenika i predstavnika osnovnih škola u prostorijama Osnovne škole Kalnik. Učenici sa predstavnicima škola krenuli su u razgledavanje i upoznavanje mjesta i njegovih znamenitosti – Osnovne škole Kalnik, Biblijskog vrta mira, crkve sv. Brcka i vatrogasnog spremišta DVD-a Kalnik.

U sklopu terenske nastave učenici su posjetili Općinu Kalnik i Turističku zajednicu Općine Kalnik.

U prostorijama Općine Kalnik dočekao ih je općinski načelnik Mladen Kešer. Na zabavan i zanimljiv način vjerno je dočarao učenicima koje su obaveze načelnika te sam rad Općine Kalnik. Nakon toga učenici su se uputili u Turističku zajednicu Općine Kalnik gdje su ukratko upoznati sa poviješću, znamenitostima i ljepotama Kalnika.

Nakon razgledavanja, učenici su krenuli pješke do Starog grada Veliki Kalnik i nastavili daljnji rad u likovnim i literarnim grupama. U dramskoj grupi održali su kratki scenski prikaz Legende o šljivarima. Održali su i sportske igre (potezanje konopca, tačke, nošenje lopte u paru i dr.).

Cijeli program završio je u 14,00 sati, nakon čega su se učenici uputili natrag u mjesto Kalnik.

Skip to content