Logotip web stranice kalnik.hr
U tijeku seminari za održivi lokalni razvoj

U tijeku seminari za održivi lokalni razvoj

U Remetincu pokraj Novog Marofa jučer je održan prvi u nizu od 5 seminara za obuku javnog, privatnog i civilnog sektora za održivi lokalni razvoj.

Grad Novi Marof sa Općinama Braznički Hum, Breznica, Visoko, Gornja Rijeka, Kalnik, Sv. Petar Orehovec, Kalnik, Ljubešćica i Budinščina na inicijativu Hrvatske mreže za ruralni razvoj oformili su mikro regiju za ruralni održivi razvoj. Ovaj pilot projekt koji okuplja 9 općina i jedan grad koji se nalaze na području tri županije pokušati će uz financijsku i stručnu pomoć te iskustva EU-a odnosno Republike češke započeti novi pristup razvoju ruralnih područja.

Svojim idejama, iskustvom i znanjem mogu se uključiti svi zainteresirani te na zajednički način doprinjeti donošenju Strategije razvoja mikro regije, a koja će biti temelj za kreiranje budućih projekta javnog (općine i gradovi), privatnog (poduzetnici) i civilnog (uduge) sektora te dobivanje sredstava iz predpristupnih fondova EU-a. Dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kalnik (Kruno Đurec).

Skip to content