Logotip web stranice kalnik.hr
Održan 1. Kalnik Trail 2019.

Održan 1. Kalnik Trail 2019.

 

Uspješno je završio 1. po redu Kalnik Trail 2019. sa 715 prijavljenih natjecatelja!
Preko 2500 ljudi posjetilo je Kalnik, a Općina Kalnik još jednom je pokazala svoj veliki turistički potencijal!

 

Pod pokroviteljstvom Općine Kalnik i Grada Križevaca, a u organizaciji Udruge kineziologa Križevci uspješno je završio prvi Kalnik Trail 2019. koji je u četiri kategorije okupio čak 715 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. U vrlo jakoj regionalnoj konkurenciji po kalničkom gorju i šumama u najtežoj i najzahtjevnijoj utrci zvanoj Kamen, na relaciji dugoj čak 25 kilometara pobijedio je Marko Gorički iz AK Zabok ispred Danijela Katalenića iz AK Koprivnica i Damira Kligla iz Barabar extreme teama Belišće.

Na istoj dionici u ženskoj kategoriji pobijedila je Maja Urban iz AK Dubrovnik ispred Valerije Mrak iz Salminu teama Kranj i Viktorije Prevarić iz AK Vrbovec. U najtežoj dionici nastupilo je 115 atletičara i atletičarki.

U utrci nazvanoj Potok, dugoj 14 kilometara pobijedila je Jasna Plemeniti iz Nexe tema ispred Mišele Lokotar i Bojane Požgaj, dok su u muškoj kategoriji na toj dionici najbrži bili Zemil Vugrinec iz Ludbrega te Željko Rumenjak i Marin Kamenjašević. Na utrci Potok nastupilo je 234 natjecatelja.

U najmanje zahtjevnoj utrci dugoj 7 kilometara, nazvanoj Bor, pobijedio je Križevčanin Ognjen Mergon ispred Borne Vidovića i Saše Horvata, dok je kod žena najbrža bila Vesna Janković iz Nexe teama ispred Barice Tutek i Margarete Pejčić. Na ovoj zabavnoj relaciji nastupilo je najviše trkača i trkačica, čak ukupno 303.

U posebnoj kategoriji tzv. trčanju sa psima, Canicross, na 7 kilometara sudjelovala su 63 natjecatelja s psima. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Slovenac Patrik Zupančić iz Kranja ispred sunarodnjaka Mirka Ferka i Tomislava Vuka iz OK Vihor Zagreb, a kod žena pobijedila je Irena Smojver iz Canicross Croatia AK Sljeme ispred klupske kolegice Jelene Slijepčević i Slovenke Sare Skok.

Nakon uspješne utrke gdje je Općinu Kalnik posjetilo preko 2500 posjetitelja uručena su odličja najboljim natjecateljima u svim kategorijama. Odličja su uručili tajnik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, slavni petorostruki atletski olimpijac Branko Zorko i kalnički načelnik Mladen Kešer.

Na ovoj uspješnoj i posjećenoj manifestaciji natjecatelji su mogli uživati u domaćem grahu i finim craft pivama Križevačke udruge pivara.

U Kalniku, 23.03.2019.

Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik

Fotogalerije:

https://hr-hr.facebook.com/pg/opcina.kalnik/posts/

https://prigorski.hr/kalnicki-trail-spektakl-u-slici-prvi-kalnik-trail-opravdao-ocekivanja/

Skip to content