Logotip web stranice kalnik.hr
Velikih 300.000 kuna za obnovu Starog grada Velikog Kalnika

Velikih 300.000 kuna za obnovu Starog grada Velikog Kalnika

Kao vjetar u leđa stigla nam je obavijest Ministarstva kulture koje je Općini Kalnik odobrilo projekt „Osiguranja za posjetitelje na stubištima ruševine Starog grada Veliki Kalnik“ u maksimalnom iznosu od 39.816,84 eura (300.000 kuna), kao jednim od najvećih iznosa financiranja kulturnih dobara u Koprivničko-Križevačkoj županiji.

Nakon što je Ministarstvo kulture 2019. prekinulo financiranje radova na spomeničkim objektima na području Općine Kalnik, u prošloj smo godini ostvarili početnih 40.000 kuna za pripremu projektne dokumentacije za posjetitelje na stubištima i stazama Starog Grada Velikog Kalnika, koji su zadnji puta renovirani davnih godina i krajnje je vrijeme za njihovu obnovu i povećanje sigurnosti posjetitelja.

Sredstva su odobrena u sklopu Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za 2023. godinu, za programe zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara.

https://min-kulture.gov.hr/financiranje/financiranje-javnih-potreba-u-kulturi-u-2023-godini/programi-zastite-i-ocuvanja-nepokretnih-kulturnih-dobara-u-2023-godini

Skip to content