Logotip web stranice kalnik.hr
Županijski Zavod za hitnu medicinu održao vježbu masovne nesreće na Kalniku

Županijski Zavod za hitnu medicinu održao vježbu masovne nesreće na Kalniku

Na području Starog grada Velikog Kalnika danas je održana zajednička vježba masovne nesreće u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa svim žurnim službama na području županije i Zavodom za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Vježba kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, okupila je 60-tak sudionika, djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke, Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, JVP-a Križevci, DVD-a Kalnik, Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Policijske postaje Križevci, Srednje škola Koprivnica i HGSS-a.

Prema scenariju vježbe, prilikom održavanja“ Penjačkog maratona“ na Kalniku došlo je do odrona dijela stijene na penjačkoj ruti. Penjanje je osiguravalo nekolika članova Hrvatske gorske službe spašavanja, a odmah po nesreći jedan od prisutnih spašavatelja HGSS-a nazvao je Centar 112 koji poziv odmah prosljeđuje hitnoj službi. Ozlijeđen je veći broj penjača, Centar 112 je obavijestio policiju i vatrogasce o nesreći, a na teren su došli timovi hitne medicinske pomoći iz naše i Varaždinske županije, kao i policija i vatrogasci koji su osigurali mjesto događaja.

Po završetku uspješno provedene vježbe zamjenik župana, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić zahvalio je sudionicima na pokazanoj stručnosti, koordinaciji i organiziranosti te dodao kako upravo ovakve vježbe pomažu kvalitetnijem reagiranju u hitnim intervencijama. Zahvalama se uime domaćina pridružio i načelnik Općine Kalnik Krunoslav Đurec, koji je pohvalio žurne službe na predanom angažmanu u svim situacijama ugroza i nesreća.

Ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković pojasnila je kako je svrha ovakvih vježbi provjeriti i poboljšati spremnost i koordinaciju žurnih službi te unaprijediti način zajedničkog reagiranja u kriznim situacijama. Zaključila je kako žurne službe daju sve od sebe da zbrinu one kojima je potrebna pomoć, pri čemu je najvažnije da djeluju sinkronizirano te sukladno propisima i standardima.

Današnjoj vježbi su prisustvovali i načelnik PU koprivničko-križevačke Miroslav Puž, načelnik PP Križevci Ivan Pukec, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivica Matošić, ravnatelj varaždinskog Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, Marijan Sokolić, v.d. zapovjednika JVP Grada Križevaca, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić, Dejan Bojovski, pročelnik HGSS Stanice Koprivnica, pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, pročelnik za financije Grada Križevaca Ivan Biškup, predsjednica kalničkog Općinskog vijeća i direktorica križevačke Turističke zajednice Olinka Gjigaš i drugi.

Veza: kckzz.hr
Skip to content