Logotip web stranice kalnik.hr
Preporuke građanima vezane uz blagdan Svih svetih

Preporuke građanima vezane uz blagdan Svih svetih

 

Budući da se približava 1. studenoga, tj. Dan svih svetih kada građani masovno obilaze posljednja počivališta preminulih, a s obzirom na epidemiološku situaciju i pojačani rizik od širenja bolesti COVID-19 zbog velikog broja građana koji će istovremeno obilaziti groblja i druga počivališta svojih preminulih, obvezna je potreba održavanja fizičke distance i pridržavanja općih epidemioloških mjera na grobljima, te se daju sljedeće preporuke:

Na ulazima na groblja svaki posjetitelj će biti dužan dezinficirati ruke koristeći dezinfekcijska sredstva postavljena na ulazu.

U zatvorenim prostorima groblja obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski.

Tijekom posjeta i obilaska groblja obvezno je nošenje maski za lice na otvorenom za sve posjetitelje groblja zbog očekivanog povećanog broja građana koji će istodobno boraviti i kretati se na prostoru groblja, kad god nisu u mogućnosti održavati propisanu fizičku distancu.

Obvezno je održavanje fizičke distance na otvorenom od 1,5 metra za sve posjetitelje groblja, osim za članove iste obitelji. Potrebno je izbjegavati rukovanja i bliske kontakte.

Uprava groblja
Stožer civilne zaštite Općine Kalnik

OBAVIJEST

Skip to content